martes, 20 de abril de 2010

COOPERATIVES DE PARQUINS

L’Ajuntament amb la seva política de afavorir el transport públic està transformant els carrers, i ha suprimint pràcticament totes les places de parquin que hi havia abans a la majoria de carrers de la nostra ciutat.
Tan sols als carrers que no estan arranjats encara hi ha la possibilitat de trobar aparcament.
Però certament això ha creat un greu problema als veïns que tenim cotxe. Molts de nosaltres hem optat per compar-ne una plaça. Hi ha dues opcions; les de promoció municipal, que va ser la meva opció, o les de promocions privades.
Les de concessions municipals són per 50 anys i la meva em va costar 22.000 € amb l'iva i escriptura (promoció del 2003). Les ofertes privades estan en 36.000 € que amb IVA i escriptura se'n van als 40.000 €.
Penso que si el veïnat es constituís en cooperatives de construcció de parquins tindrien la possibilitat de fer-se amb una plaça de parquin més barates. No més fer comptes una mica per sobre: 150 socis a 20.000 € el capital de que disposen es de 3.000.000 €. Crec que per aquestes xifres es pot sufragar la construcció d’un edifici d’aparcaments.
Altra de les opcions que em venen al cap és l’opció mixta; és a dir: a indrets de sol públic com places i passatges constituir cooperatives de usuaris i que l’Ajuntament cedís l’ús d’aquests espais en les mateixes condicions que ho fa actualment i que amb els diners dels usuaris de la cooperativa es construís el parquin.
Crec que s’ha de conciliar l’us del vehicle particular, i la política actual del Consistori. La racionalització de la utilització del espai públic obliga a les institucions municipals a tractar de resoldre els problemes que crea l’opció triada de fer desaparèixer els cotxes dels carrers.
Tinc el convenciment que les opcions polítiques que realment vulguin atreure al ciutadà han d’incorporar noves propostes en els seus programes de govern de ciutat i que realment promocionant aquest tip de solucions minvaria la abstenció a les convocatòries municipals.

No hay comentarios: