lunes, 21 de mayo de 2007

"L'eco tarja"


Gràcies "rosalisabel" pel teu comentari. Tens tota la raó.
És veritat que no tenim l'hàbit de l'utilització correcta dels contenidors, val, però per això està l'imaginació...¡¡¡ S'ha de crrear mecanismes que ens eduquin en aquest comportament.
Una manera molt senzilla seria crear "l'Ecotarja" que serveixi de control de la correcta utilització del contenidor...¡¡¡
Contenidors hermètics que s'obrin no més introduïnt la tarja i quan es depossiti la bossa l'assenyalin amb el còdic de barres corresponent per establir el control de qui i com s'utilitza aquest servei.
No per multar, si no tot el contrari, per premiar la bona pràxis; que podria ser amb punts per l'adquisició de plantes ornamentals, visites als ecoparcs, estades de caps de setmana a parcs naturals...i/o altres ofertes similars que servissin d'estímul al ciutadà pel cumpliment correcte responsabilitat de la conservació del mig ambient. Gràcies a tots ¡¡¡
Continuarem en la lluita¡¡¡¡

4 comentarios:

Marona dijo...

Ole! ese primer post guapo!! Y ahí, dando aña! que se lo merecen!
Un beso!

Marisabel dijo...

Doncs tens tota la rao... pero jo et diria que es falta de conciencia de cada un perquè aqui, jo me trobat de tot en un container, i aixo tenint els diferents tipus al costat, cartro, ampolles, plastics.
No serveix de res que tu ho facis be, perque si es barreixa amb el que fan malament .
Segueix donant canya !!!

Helena dijo...

La veritat és que sí que fa ràbia quan tu vas recollint fins el bitllet de l'autobús per reciclar i després veus que altra gent ha deixat, per exemple, una senyora caixa de nevera al contenidor de fem corrent i milers i milers de coses semblants. Crec que és una bona idea això de premiar simbòlicament la bona praxis. Jo em quedaria satisfeta si algú em digués amb el cartró o el plàstic reciclat a aquesta ciutat, hem salvat x arbres o s'ha fet això o allò. Seria una recompensa. Tot i que continuaré reciclant fins l'últim bitllet de l'autobús em recompensen o no.

Endavant amb el blog, ecolegcasolà!!!

(T'he conegut a través del blog de Mar i continuaré visitant-te de tant en tant, si et sembla bé.)

Helena

gauden dijo...

Gràcies Helena pels teus ànims.
Som els ciutadans del carrer els únics, amb aquesta mentalitat, de reciclar fins el paperet més insignificant els que farem el canvi; sumant les nostres iniciatives.
Hem de arribar a un sitema ecològic de solidaritat amb les generacions futures.
No podem cremar tots els recursos naturals